Youtube
Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
  • 06 1 261 0078
  • 06 20 938 4663

 

TOVÁBBKÉPZÉS LEÍRÁSA

A közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló, 165/2014/EU rendelet végrehajtásáról szóló 124/2005. (XII. 29.) GKM rendelet 6. §-a az üzembentartó felelősségeként kimondja, hogy a tachográffal ellátott járművet olyan személy vezetheti, aki rendelkezik a tachográf szabályos működtetéséhez, a tachográf kategóriája (analóg- vagy digitális tachográf) szerint szükséges ismeretekkel.

A vezetési és pihenő idők előírásait tartalmazó 561/2006. EK rendelet 10. cikk (2) bekezdés értelmében, a szállítási vállalkozás felelősségi köre a járművezetők munkájának oly módon történő szervezése, hogy meg tudjanak felelni a rendeleti követelményeknek. Kimondja, hogy a szállítási vállalkozásnak megfelelő utasításokkal kell ellátnia a gépkocsivezetőt és rendszeres ellenőrzéseket kell végeznie a rendeleti előírások betartása érdekében.

A dokumentált oktatás igazolja a szállítási vállalkozás fentieknek való megfelelését, a gépkocsivezető által elkövetett hibákért így már nem teljes mértékben vonható felelősségre (kivéve rosszul szervezett járat esetén), elkerülheti a több százezres közigazgatási bírságot.

Jogszabály nem határozza meg, hogy évente hány alkalommal és milyen módon történjen az oktatás, de kiindulva abból, hogy ellenőrzéskor egy évre visszamenőleg kérik a dokumentumokat, adódik az évente legalább egyszeri oktatás, mellyel igazolható a szállítási vállalkozás fentieknek való megfelelése.

Tapasztalatból elmondhatjuk, hogy ellenőrzéskor az oktatás tényleges megvalósulását vizsgálják, és az nehezen igazolható egy aláírt oktatási naplóval, mivel vagy megtartották vagy csak aláírtak a gépkocsivezetők. A külső cég bevonása bár költséget jelent, de így egyrészt megfelelően igazolható az oktatás, másrészt a gyakorlott szakértő oktató a jogszabályi hely megjelölésével választ tud adni a tachográf használattal kapcsolatban felmerült kérdéseikre.

A 4-5 órás PowerPointtal kivetített képzési anyag kiterjed az alapvető és aktuális kérdésekre a gépkocsivezető foglalkoztatása, a személyi okmányai, a menetokmány vezetés szabályaira, a szabálysértési és közigazgatási bírságokra is. A tachográf ismeretek megértését esettanulmányok megbeszélésével támogatjuk. A képzés végén a résztvevők tesztlapot töltenek ki, mellyel mérhető a leadott anyag elsajátítása. A képzést követően névre szóló igazolást, oktatási naplót állítunk ki.

Nyilvántartási szám: B/2020/000042

Tachográf képzéseinket összevont csoportokban és kihelyezett formában is indítjuk!

Fentiek szellemében, a jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében ajánljuk a képzésen való részvételt minden szállítási részleg irányítónak, garázsművezetőnek és gépkocsivezetőnek!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  • A továbbképzés elvégzésének személyi előfeltétele nincs.

TOVÁBBKÉPZÉS TÍPUSA

Tachográf képzéseinket összevont csoportokban és kihelyezett formában is indítjuk!

RÉSZVÉTELI DÍJ: (ÁFA MENTES)

  •  Gépkocsivezetők tachográf szakmai továbbképzés díja:

    (kérje ajánlatunkat) 

 

LEGKÖZELEBBI TOVÁBBKÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

 

Szervezés alatt!

 

További kéréseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz telefonon a 06-20/938-4663-as vagy a 06-20/989-1000-ás telefonszámon, vagy az alábbi kapcsolat felvételi űrlap kitöltésével.

Legyen velünk Ön is sikeres! Jöjjön el Ön is továbbképzésünkre!Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések