Blogger
Youtube
Facebook
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
 • 06 1 261 0078
 • 06 20 938 4663

OKJ száma: OKJ 32 582 02 Építő - és anyagmozgató gép kezelője (Emelőgépkezelő (kivéve targonca) szakmairány)

Felnőttképzési engedély szám: E-000496/2014

Képzés Felnőttképzési engedély száma: E-000496/2014/A002

FAR Nyilvántartási szám: B/2020/000042

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint, ahhoz, hogy Ön minden hatóság számára elfogadható képesítéssel rendelkezzen emelőgépek kezeléséhez, szükséges az államilag elismert Emelőgépkezelő (kivéve targonca) OKJ szakképesítés (OKJ bizonyítvány) megléte.

Önjáró gépek esetében az OKJ bizonyítvány mellé a Gépkezelői jogosítványba bejegyzett Hatósági gépcsoport vizsga is szükséges.

OKJ bizonyítvány mellé választható gépcsoport vizsgák (önjáró emelőgépek)

Gépjármű emelő-hátfalak (4213)  Járműre szerelt daru (4451)  Mobil szerelő állvány (4221)  Mobil szerelő kosár (4223)  Hidraulikus szerelőkosaras gépjármű (4224)   Konténer emelő (4374)  Reptéri catering jármű (4221)  Autódaru (4411) Lánctalpas daru (4431) 

Emelőgép kezelő OKJ bizonyítvánnyal hatósági  gépcsoport vizsga nélkül kezelhető gépek (nem önjáró emelőgépek) listája a lentebb letölthető mellékletben.

Információ néhány választható gépcsoportról:

Mobil szerelőállvány és Mobil szerelőkosár vizsga

Tudnivalók a mobil szerelőállvány és mobil szerelőkosár tanfolyamrólA technikai fejlődéssel párhuzamosan egyre szélesebb körben alkalmazzák a különböző anyagmozgató gépeket, tehát a munkaerőpiacon egyre inkább felértékelődik az emelőgép kezelő tanfolyam OKJ végzettséggel rendelkező munkaerő is.

A tanfolyam összesen 60 órát vesz igénybe, ebből 32 óra elméleti és gyakorlati képzést foglal magába, a maradék 28 órát pedig a munkáltató igazolja gyakorlatként. Az emelőgép kezelő tanfolyam során Ön olyan kompetenciákra tehet szert, mint például a munkaterület felmérése és a mozgatandó teher útvonalának megtervezése, a biztonsági ellenőrzések végrehajtása és az emelőgép üzemeltetése, helyváltoztatások végzése, valamint a munkavédelmi és rakodástechnológiai előírások betartása. A szakképesítés járműre szerelt daruk és emelőszerkezetek, mobil szerelőállványok és különféle egyéb daruk kezelésére jogosít fel.

Ha felkeltettük érdeklődését a mobil szerelőállvány és mobil szerelőkosár OKJ szakképesítésünk iránt, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot még a következő tanfolyam kezdete előtt!

Gépjármű emelőhátfal kezelő vizsga

Hasznos információk a gépjármű emelő-hátfal kezelő tanfolyammal kapcsolatbanA gépjármű emelő-hátfal az egyik leggyakrabban alkalmazott emelőszerkezet. Segítségével a szállított terhet akár rámpára, akár talajszintre is ki lehet rakodni. A teherautók nagy többségén már megtalálható ez a szerkezet, és mivel a használata OKJ vizsgához kötött, egyre többen végzik el a hozzá kapcsolódó gépjármű emelő-hátfal kezelő tanfolyamot.

Az emelőgép kezelő szakképesítés megszerzésével ez a berendezés is kezelhető azzal a feltétellel, hogy a mobil emelőgépek esetében gépkezelői jogosítvány is szükséges. További előfeltétel, ha a mobil emelőgép közúton is közlekedő gépjárműre van szerelve, akkor a gépkezelőnek a gépjármű vezetéséhez előírt vezetői engedéllyel is rendelkeznie kell. Természetesen a tanfolyam keretein belül egyéb gépcsoportok kezelésének elsajátítására is van lehetőség!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az gépjármű emelő-hátfal kezelő tanfolyam OKJ szakképesítésünk iránt, keressen bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Tekintse meg targoncavezető képzésünket és földmunka-, rakodó és szállítógép kezelő tanfolyamunkat is

  TANFOLYAM LEÍRÁSA

 Emelőgép kezelő tanfolyam követelménymoduljai (60 óra):

Elmélet:

 • 10443-16 Gépkezelő általános ismeretei 18 óra
 • 10445-16 Emelőgépkezelő speciális feladatai 6 óra

Gyakorlat:

 • 10443-16 Gépkezelő általános ismeretei 4 óra
 • 10445-16 Emelőgépkezelő speciális feladatai 32 óra (ebből 28 óra gyakorlat igazolható munkáltatói céges igazolással) 

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

 • Nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
 • 18. életév betöltése
 • Szakmai alkalmassági orvosi igazolás 
 • 2 db színes egyforma igazolványkép

TANFOLYAM TÍPUSA

A képzés jelenleg tantermi képzés keretén belül végezhető el, a távoktatás még nem elérhető ebben a tanfolyami típusban.

MEGSZEREZHETŐ MINŐSÍTÉSEK

 • Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Emelőgépkezelő (kivéve targonca) szakmairány) OKJ bizonyítvány OKJ 32 582 02

 • Hatósági vizsga esetén -  Gépkezelői jogosítvány

Az államilag elismert OKJ-s bizonyítvány alapján, térítés ellenében igényelhető az Európai Unióban elismert Europass bizonyítvány-kiegészítő angol, német, francia, olasz vagy spanyol nyelven.

 

KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYOK

 •  35/2016 (VIII.31.) NFM rendelet
 • 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelete az Országos Képzési Jegyzékrõl és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjérõl
 • 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelet az Emelőgép Biztonsági Szabályzat kiadásáról
 • 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról

MEGSZEREZHETŐ BIZONYÍTVÁNYOK KÉPEI

RÉSZVÉTELI DÍJ: (ÁFA MENTES)

 • Emelőgép kezelő (kivéve targonca) OKJ  tanfolyam díja:

  munkáltató cég által kiállított gyakorlat igazolással

  83.500,-Ft -tól

  Részletfizetés kérhető!

  A fenti díj tartalmazza:

  [list type="arrow" color="#b24745"] [list_item] a vizsgadíjakat

 • díjon belül a kölcsönzött tananyagot

OKJ bizonyítvány mellé választható gépcsoport vizsgadíj:

15.000 - 23.000- Ft/gépcsoport,  géptípustól függően (Áfa mentes)

A fenti díj tartalmazza a vizsgadíjakat.

Hatósági gépkezelő jogosítvány kiállítás díja:  3.300,- Ft (Áfa mentes)

 

Cégek, nagyobb létszámú csoportok esetén egyedi ajánlatot adunk, megfelelő létszám esetén kihelyezett képzést biztosítunk jelentkezőink számára.

LEGKÖZELEBBI TANFOLYAM INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

 

 

További kéréseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz telefonon a 06-20-424-4843-as vagy a 06-1-261-0078-as telefonszámon, vagy az alábbi kapcsolat felvételi űrlap kitöltésével.

Legyen velünk Ön is sikeres! VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések