Youtube
Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
  • 06 1 261 0078

A 2024 februárjától érvényes díjak érintik a közúti terület járművezetői vizsgáit, valamint a közúti közlekedési szakember vizsgákat (szaktanfolyami vizsgák), illetve az utánképzéshez kapcsolódó díjakat is.

A vizsgadíj emelkedés jelentős, például az eddigi 4.600,- Ft/érintőképernyős teszt díja 10.500,- Ft lesz, egy szóbeli díja 3.000,- Ft-ról 8.000,- Ft-ra emelkedik.  Az árufuvarozó szakmai irányítói alapképesítést követő vizsga díja 56.100,- Ft-ról 103.600,- Ft-ra változik, a sokakat érintő GKI vizsgadíj, illetve a vizsga nélküli GKI-nál fizetendő hozzájárulási díj, 13.800,- Ft-ról 31.500,- Ft-ra emelkedik.

Az igazolványok, bizonyítványok kiállítási költségét is csaknem 100 %-ban emelték meg. A GKI kártya kiállítási költség a mostani 9.900,- Ft helyett 14.800,- Ft-ba fog kerülni.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) honlapján január 22-én jelent meg a hír, miszerint változnak a vizsgadíjak a 2024. február 3-ától kezdeményezett közúti vizsgák, illetve az utánképzéssel kapcsolatos ügyek tekintetében, kivéve a „B” kategória KRESZ és forgalmi vizsgadíjait.

A KAV Működési szabályzatából az is megtudható, hogy az egyes díjak mértékét a Vizsgaközpont a mindenkori kötelező legkisebb munkabérről és a garantált bérminimum megállapításáról szóló kormányrendelet által meghatározott bruttó minimálbérnek a Kormányrendelet hatályba lépésének időpontjában hatályos foglalkoztatói közterhekkel növelt (ún. szuperbruttó) értékéből számított átlagos havi óradíjra vetített értéke szerint határozza meg.

A KAV a díjakat a minimálbér módosulása esetén annak kihirdetését követően 3 munkanapon belül kötels a honlapján nyilvánossá tenni, melyek alkalmazására a 15. napot követően kezdeményezett vizsgafoglalásoknál kell majd alkalmazni.

Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések